ESPORTS ALTERNATIUS

Els esports alternatius són aquells que no es troben subjectes als cercles tradicionals de fabricació per al camp de les activitats físiques esportives. A més a més, es pot diferenciar perquè adquireix un toc de modernitat. 
Quant a la seva didàctica pense que són igual de didàctics o inclus més didàctics que els esports tradicionals perquè tenen com a finalitat enriquir el ambit de la educació física i l'esport salvant la tendencia de la immobilització dels esports convencionals. 
Per altre costat, segons el Decret 108/2014 els esports alternatius apareixen en el bloc 4: jocs i activitats esportives i en els cursos de cinquè amb el reconeixement i classificació de jocs i activitats esportives, la varietat de contextos lúdics i anàlisi de l’estructura (blanc diana, de camp i bat, de pista partida, mur o paret e invasió), desenvolupament de projectes en equip transformant idees en accions i sisè amb l’aplicació adequada de la tècnica i tàctica en activitats esportives. 
Encara que durant la sessió els protocols de la COVID-19 han estat molt presents en la pràctica dels esports ha sigut molt interessant gràcies a la visita de Jesús ja que ens ha ficat en context i les pràctiques han estat entretingudes.
Finalment, el esport alternatiu triat és el “mazaball”, es tracta d’un joc que es practica amb un peculiar stick  amb el qual colpejant una pilota s’ha de conseguir gol. Doncs bé, les regles bàsiques i l’aplicació didàctica són les següents:
- El porter no pot eixir del área de la portería
- No es pot tindre la pilota més de tres segons.
- Quan es colpeja la pilota no pot passar del centre del camp
- No es pot elevar el stick per damunt de la cadera
- No es pot tirar el stick
- No es pot parar la pilota amb el peu per tal de perdre temps.
Per últim, el material necessari per a poder jugar és una pilota de fútbol que siga blanda i un “materialstick” què és una pica de plàstic amb una base cilindrica de suro blanco.

Comentarios

  1. Buenas noches María,

    Me ha llamado mucho la atención el Mazaball porque desconocía su existencia como en otra entrada de tu compañero que hablaba sobre el Swingbol. Gracias por aportar un deporte nuevo de esta manera podremos tener más recursos para poder utilizarlos en nuestras futuras clases. Os envidio cuando leo en vuestras entradas que habéis tenido visitas de otros profesores de educación física!

    Un 9! Queda nada!

    ResponderEliminar
  2. En esta entrada, María ha explicado qué son los deportes alternativos y ha destacado la gran importancia que tienen frente a los deportes tradicionales. Asimismo, ha destacado el bloque 4 del decreto por lo que verifica lo que escribe y, por último, ha explicado el mazaball, un deporte alternativo que no conocía y que he aprendido mucho sobre el mismo gracias a su clara y concisa explicación del mismo. Aún así, si hubiera añadido un video creo que habría facilitado mucho mejor su comprensión. La nota que se merece es de un 9

    ResponderEliminar
  3. Gràcies a aquesta entrada de Maria he pogut entendre millor encara el concepte d'esport alternatiu i la seua diferència respecte als tradicionals. M'ha semblat molt interessant la introducció d'un esport nou que desconeixia com el Mazaball la definició del qual m'ha permés tindre-lo en compte per a les meues futures classes. La redacció és correcta i adeqüada, però la dividiria en paràgrafs per facilitar la seua lectura i afegiria imatges que donen un aspecte més atractiu a la entrada. Enhorabona i molt d'ànim! La meua nota és un 7,5.

    ResponderEliminar
  4. María, ha estat tot un descobriment el que has tractat en l'entrada. Els esports alternatius són, com has assenyalat una gran ferramenta. La teua nota és un 10.

    ResponderEliminar
  5. Hola Maria! Has realitzat un bon resum per entendre que son els esports alternatius, i a més gràcies per explicar el mazaball, no el coneixia. Em servirà d'utilitat per poder-lo utilitzar com a futura docent. La meua nota és un 10!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares